Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 21/05/2018
Αγίων Κωνσταντίνου (1) (†337) και Ελένης (†327). Οσιομάρτυρος Παχωμίου, του εν Φιλαδελφεία (†1730). Αγίων Βόρου, Θεοδώρου και Ισιδώρου. 21/5
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΣΤΟ POINTE-NOIRE ΚΑΙ ΣΤΗ BRAZZAVILLE

15 Απριλίου 2017

Το πρωί του Μ.Σαββάτου, 15ης Απριλίου 2017, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε τις βαπτίσεις εξήντα πέντε γηγενών όλων των ηλικιών, προερχομένων από τις τρεις Ενοριακές Κοινότητες του Pointe-Noire, στο υπαίθριο βαπτιστήριο του υπό ανέγερσιν Ιερού Καθεδρικού  Ναού Αγίου Δημητρίου της ιδίας πόλεως.

Αμέσως μετά ανεχώρησε αεροπορικώς για την πρωτεύουσα Μπραζαβίλ, οπού ετέλεσε τις βαπτίσεις ακόμη δώδεκα αδελφών στο βαπτιστήριο του Ενοριακού Αναστάσεως του Κυρίου.

Απευθυνόμενος σε όλους τους νεοφύτους χριστιανούς ο Θεοφιλέστατος ωμίλησε περί του ιερού Μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος και περί της ορθοδόξου πίστεως. Επίσης, εξέφρασε την χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την ένταξή τους σε Αυτήν, προτρέποντας όλους να καταστούν πιστά, ευσεβή και έντιμα μέλη Της.

Ο Επίσκοπος παρέμεινε στην πρωτεύουσα του Κονγκό για τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου στην ομώνυμη Ενοριακή Κοινότητα.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook