Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 22/07/2018
Μαρίας της Μαγδαληνής (1) († α΄αι.). Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος. 22/7
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚ.ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΝΑΔΡΕΙΑΣ

17 Ιουλίου 2017

Ιδιαίτερη συνάντηση με την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’ είχε την 17η Ιουλίου 2017 ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων.

 Κατά την συνάντηση αυτή ο Επίσκοπος ενημέρωσε αναλυτικώς τον Σεπτό Προκαθήμενο του παλαιφάτου Πατριαρχείου για την αδιάκοπη προαγωγή της ιεραποστολικής διακονίας, την διαρκή πρόοδο του ποιμαντικού και του φιλανθρωπικού έργου, την συνέχιση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων και την αυστηρή διοικητική οργάνωση, υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως την προς τούτο πολύτιμη συναρωγή Ιερών Μητροπόλεων, Μονών και εκκλησιαστικών Οργανισμών, ιεραποστολικών και φιλανθρωπικών Συλλόγων, Αδελφοτήτων και ευσεβών Ελλήνων, Λιβανέζων και Κονγκολέζων αδελφών. Επίσης, υπεγράμμισε την άρρηκτη ενότητα που επικρατεί στην τοπική Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ .

  Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την βαθύτατη ικανοποίησή Του για την εν γένει πρόοδο που συντελείται στην Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν και διαβεβαίωσε τον Θεοφιλέστατο και δι’αυτού το Χριστεπώνυμο πλήρωμα του αφρικανικού ισημερινού για την πατρική αγάπη, μέριμνα και στήριξή Του.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook